[Ajándék] Védje bankkártyájának adatait az RFID tokkal

Az elmúlt időszakban egyre több helyen hallhatunk arról, hogy bankkártyáink adatait milyen egyszerűen lehet ellopni. A nyaralások alkalmával, pedig egyre többször használjuk kártyánkat ismeretlen helyeken is, ami megnövelheti a visszaélések lehetőségét.

Az érintéses kártyák (PayPass) azon az elven működnek, hogy a kártya automatikusan átadja az adatokat, ha leolvasót érzékel. Ez történik, amikor odaérinti a vásárló a terminálhoz a kártyát, az átadott adat pedig a kártyaszám és a lejárat.

(Ha ismeri az adott problémát, akkor az ajándékhoz görgessen lejjebb!!!)

A kártya akár néhány méterről is leolvasható – attól függően, hogy milyen frekvencián működik a kártyába épített chip. Vagyis az adat leszedhető, hiszen az egyik szakportál szerint egy egyszerű okostelefonnal és akár ingyenesen letölthető applikáció segítségével is megoldható az adatok leemelése.

A netes vásárlások túlnyomó részénél ezek az adatok nem elegendők. A név, kártyaszám, lejárat mellett ugyanis kell a kártya hátoldalán található háromjegyű szám, a CVV-kód is. Ezt pedig nem tudja leolvasni semmilyen chip, mert ez mechanikusan van belenyomva az aláírás helye mellett.

Viszont fontos tudni azt, hogy van olyan vásárlás is, például az Amazon.com oldalon, ahol nem kérnek CVV-kódot, amikor kártyával fizet valaki. Ajánlatos ilyen felületen inkább más fizetési módot használni. Ám ha valaki megszerzi az alapadatainkat, akkor valószínűleg tud vásárolni az Amazonon a mi kontónkra. Egy rosszabb forgatókönyv szerint ezek az adatok el is adhatók, így a végén gyakorlatilag bárki visszaélhet az adatainkkal.

Van megoldás, mellyel védheti adatait!

Készítettünk egy elegáns, vékony RFID tokot, mely rásimul bankkártyájára, így a pénztárcájába is be tudja helyezni. Leteszteltük és tökéletesen működök, így a tokba helyezett kártya adatait nem lehetett leolvasni.

Ajándék RFID tok minden GSM modulunkhoz!!!

Egyszerűen vásároljon GSM modult augusztusban is és minden GSM modul mellé kap egy RFID tokot ajándékba. Védje bankkártyáját vagy hitelhártyáját ezzel az elegáns RFID tokkal és tudja biztonságban kártyáját. Természetesen az akciós áron kapható GSM modulok mellé is adjuk ezt az ajándékot, így most duplán is megéri a TellSystem GSM modulokat választania. A tokot automatikusan adjuk a GSM modul mellé, így Ön csak a megrendelést küldje el és már csomagoljuk az ajándékot is!

Ha szeretne még több információt olvasni a lehetséges PayPass visszaélésekről, akkor összeszedtünk néhány cikket:

https://www.hwsw.hu/hirek/55904/mastercard-egyerinteses-fizetes-paypass-bankkartya-biztonsag.html
https://mno.hu/belfold/elektronikus-zsebtolvajlas-1300443
http://www.origo.hu/gazdasag/20170206-paypass-kartyak-adatai-ellophatok.html