Megérkezett az EasyLine GSM 2.0

A TellSystem termékek között az egyik legkedveltebb termék az EasyLine GSM. Több mint 5 éve gyártjuk és a telepítőink visszajelzése szerint a piacon kapható vonalszimulátorok között az egyik legmegbízhatóbb termék. Ennyi idő után úgy gondoltuk, hogy néhány új funkcióval bővítjük az EasyLine GSM tudását, hogy még jobban szolgálja a telepítők kényelmét.

EasyLine GSM = vonalszimuláció + távvezérlés + távprogramozás

Vonalszimuláció

Az EasyLine GSM a Tip/Ring csatlakozáson keresztül teljes értékű (47V) vonalat biztosít a riasztóközpont felé, melyen keresztül a riasztóközpont be tud jelezni a távfelügyeleti vevő készülékre hanghíváson keresztül vagy akár a riasztóközpont hangüzenetét is elküldhetjük a végfelhasználónak.

Távvezérlés

Az OC kimenetnek köszönhetően a SIM kártyára mentett telefonszámokkal vezérelhetjük a kimenetet, mellyel a riasztóközpontot élesíthetjük vagy akár hatástalaníthatjuk is. A SIM kártyára menthető 250/500 db telefonszámot, most már távolról is tudjuk módosítani. Az egyszerű SMS parancsokkal hozzáadhatunk új számokat vagy törölhetjük a régieket. A programozás bármilyen telefonról elvégezhető, amennyiben tudjuk a biztonsági jelszót és a megfelelő SMS parancsot.

Távprogramozás

Amennyiben hívószám kijelzése nélkül hívjuk az EasyLine GSM-et vagy nincs elmentve a telefonszámunk a SIM kártyára, a Tip/Ring-en keresztül csengetési feszültséget (72V) adhatunk a riasztóközpont felé. A riasztóközpont érzékelve a bejövő hívást fogadhatja azt, és így közvetlen elérést kapunk a riasztóközpont belső menüjéhez.

Új funkciók

A korábban említett újdonság a telefonszámok kezelése távolról. Az ADD és a DEL parancsnak köszönhetően a SIM kártya megfelelő pozíciójára menthetjük vagy törölhetjük a megadott telefonszámot.
Az EasyLine GSM állapotát a INFO paranccsal kérdezhetjük le, így információt kaphatunk a ki-/bemenet állapotáról, a térerőről illetve a firmware verzióról.
Ha szeretnénk a GSM modult újraindítani akkor azt a RESTART paranccsal tehetjük meg. Minden esetben a biztonsági jelszóval kezdjük (alapban 1234) és utána nagybetűvel adjuk meg a parancsot szóköz nélkül.

További funkciók

Az EasyLine GSM továbbíthatja a bejövő SMS-eket egy megadott telefonszámra, melyet a TELBEparanccsal adhatunk meg. Az SMS bemenetre (NC) érkező jelzést elküldhetjük egy megadott telefonszámra, melyet a SMSTEL-lel adhatunk meg és a hozzátartozó üzenetet pedig a KSMS-sel vihetjük fel. A OC kimenet vezérlési idejét a OUT paranccsal állíthatjuk be, mely maximum 200mp lehet.
A biztonsági jelszót az SMSPIN paranccsal módosíthatjuk a gyári 1234-ről.

Kiknek ajánljuk az EasyLine GSM-et?

Az EasyLine GSM ideális megoldás azoknak, akik a vonalszimulción keresztül szeretnének értesítést küldeni a távfelügyeletre vagy a végfelhasználónak, egy darab SMS-t továbbítani egy megadott telefonszámra (táphiba, riasztás, stb.), illetve a kimeneten keresztül szeretnék a riasztóközpontot élesíteni vagy hatástalanítani.

Az EasyLine GSM-mel kapcsolatosan bővebb információt a weboldalunkon talál: http://ascglobal.hu/termekek/easyline gsm/

EasyLine GSM leírása: EasyLine GSM.pdf

SMS táblázat

1234SMSTEL= Értesítendő telefonszám
1234TELBE= SMS továbbítás erre a számra
1234KSMS= SMS szöveg
1234OUT= Monostabil kimenet vezérlési idő
1234SMSPIN= Biztonsági kód
1234INFO= Státusz SMS
1234ADD= Vezérlőtelefonszám mentése a SIM-re
1234DEL= Vezérlőtelefonszám törlése a SIM-ről
1234RESTART= Modul újraindítás